Детска градина Пролет, град Сандански

Състезание "Забавна математика" 2024 г.

За седма поредна година ДГ "Пролет" гр. Сандански организира състезанието "Забавна математика" за талантливи и креативни бъдещи ученици. И тази година състезанието се реализира в два раздела: присъствено и дистанционно. Присъствено се състезаваха пет отбора от по пет деца от четвъртите възрастови групи от детските градини: ДГ "Миньорче" гр. Перник, ДГ "Родолюбче" гр. Перник, ДГ "Слънце" гр. Кюстендил с два отбора и домакините от ДГ "Пролет" гр. Сандански. Децата демонстрираха познавателна активност и умствени способности за търсене на печеливша стратегия за вярно решаване на задачите. С тяхна помощ и правилно решените задачи те помогнаха на Алиса да се освободи от магията на Кралицата на картите и да си тръгне от омагьосаното кралство.
Журито в състав: г-жа Катя Лазарова - старши учител в ДГ "Пролет" гр. Сандански, г-жа Ралица Андонова - учител в ДГ "Слънце" гр. Кюстендил и г-жа Галина Манолова - учител в ДГ "Родолюбче" гр. Перник, определиха и победителите в днешното състезание.
I - во място - ДГ "Миньорче" гр. Перник
ДГ "Пролет" гр. Сандански
II - ро място - ДГ "Слънце" гр. Кюстендил, гр. "Калинка"
III - то място - ДГ "Слънце" гр. Кюстендил, гр. "Пчеличка"
ДГ "Родолюбче" гр. Перник.
Купите се връчиха от директора на ДГ „Пролет”, град Сандански г-жа Мария Василева.
На всички участниците бяха връчени: медал, грамота, тениска с логото на състезанието и книжки осигурени от община Сандански.
Изказваме нашата благодарност към учителите за подготовката на децата за участието им в математическото състезание „Забавна математика” и мотивирането им за любознателност към света на знанието.
Благодарим, на всички деца за активното участие и отлично представяне!