Детска градина Пролет, град Сандански

Математическо  състезание на тема „Забавна математика“ - 2021година

 

За поредна година ДГ „Пролет” организира математическо  състезание на тема „Забавна математика“. Състезателната математика създадохме за децата, които обичат предизвикателствата и изпитват истинско удоволствие да решават задачи.

Тази година, “Забавна математика” се реализира в онлайн среда. Състезаваха се отбори  от пет деца от четвъртите  подготвителни групи  от детските градини на територията на град Сандански – ДГ «Радост», ДГ «Здравец», ДГ «Първи юни», ДГ «Дора Габе» и ДГ «Пролет».

Предвид пандемичната ситуация в която сме поставени, решенията на  задачите се оценяваха от екипът педагогически специалисти на групата, от която  са отборите.

Всички отбори завършват състезанието с равен резултат.

Изказваме нашата благодарност към  учителите за  подготовката на децата за участието им в математическото състезание „Забавна математика” и мотивирането им за  любознателност  към света на знанието.

Благодарим, на всички деца за активното участие и отлично  представяне.

В тези приятни и занимателни минути по време на състезанието  се опитахме да ви убедим, че математиката е красива и вечна.  Изисква се трудолюбие, постоянство и смелост. Смелост да обикнете математиката дори да нямате наклонности към нея. Няма да е трудно, ако използвате своето въображение и фантазия.   Влюбете се в математиката и ще успеете във всички ваши начинания!